Uporaba časopisov iz zbirke PressReader

Osnovne informacije:

Zbirka PressReader vključuje tekoče izdaje več kot 7.000 časopisov in revij z vsega sveta (Evropa, Avstralija, Azija, Afrika, Amerika) v več kot 60 jezikih.

Med njimi so slovenski Delo s prilogami Sobotna priloga, Posel in denar, Ona, Delo in dom, Polet O2, Nedelo s prilogo Odprta kuhinja, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Slovenske novice s prilogo Vikend, Nedeljske novice in Suzy ter pomembnejši svetovni časopisi The Guardian, The Indipendent, Il Corriere della Serra, Die Presse, Večernji list, USA Today idr.

PressReader vam ponuja pester nabor revij in možnost osebnih nastavitev. Nabor revij pokriva različna tematska področja (moda, šport, prehrana, oprema, računalništvo, podjetništvo, turizem …). Vsebino časnikov in revij je mogoče razporejati glede na želje in potrebe uporabnika (npr. po novicah iz naslovnih strani dnevnikov, gospodarskih novicah, športnih novicah …). Časnike lahko razporejate tudi glede na jezik ali državo, priljubljenost (najbolj brani časopisi) in nenazadnje po »blogerjih«. Na voljo je 60-dnevni arhiv vsega časopisja v zbirki. Vse to lahko prebirate na osebnih računalnikih, telefonih ali tablicah – kjerkoli in kadarkoli. To lahko storite tudi s pomočjo aplikacije PressReader za tablico ali pametni telefon. 

Za dostop do PressReaderja potrebujete le številko članske izkaznice in geslo, ki ste ga prejeli ob registraciji v Slovensko knjižno polico. Do oddaljenega dostopa lahko dostopate tudi s klikom tukaj.

DELITE