Slovenska knjižna polica

Kaja Karba prvič o projektu Slovenska knjižna polica v Londonu.

Uredništvo časopisa Slovenci v Angliji je skupaj s svojimi poslovnimi partnerji iz Slovenije za Slovence živeče v Veliki Britaniji in drugod po svetu vzpostavilo projekt SLOVENSKA KNJIŽNA POLICA, v okviru katerega si Slovenci lahko izposodite knjige v maternem jeziku. V sklopu Knjižnice Koper pa omogočamo brezplačno uporabo in branje vseh njihovih elektronskih virov ter uporabo aplikacije PressReader.

Registracija in uporaba VSEH vsebin v projektu Slovenska knjižna polica je za vse naše rojake po svetu BREZPLAČNA (edini pogoj uporabe je bivanje v tujini).

Slovenska knjižna polica

Knjigo za Bralni izziv lahko predlagate tudi sami preko našega kontaktnega obrazca. Vse knjige so na voljo na Slovenski knjižni polici v Londonu ali Vam jih pošljemo na dom in si jih lahko izposodite brezplačno.Predlagajte knjigo! V uredništvu se trudimo, da z izborom knjig na Slovenski knjižni polici zajamemo čim večje število bralcev. Še posebej radi izbiramo knjige posebnega pomena za Slovence ter domače in nagrajene avtorje. Avtorja ali knjigo lahko preko kontaktnega obrazca predlagate tudi sami.


Knjige na Slovenskih knjižnih policah so donirali ali omogočili njihov znižani nakup uredništvu našega časopisa: Narodna in univerzitetna knjižnica Ljubljana, Javna agencija za knjigo, sodelavci našega uredništva, domači avtorji, Slovenci živeči v Veliki Britaniji, založba Egmont, založba Mladinska knjiga, založba Roman.


Potrebujete knjigo in je ne najdete na Slovenski knjižni polici v Londonu? Pišite nam! Projekt Slovenska knjižna polica je pobraten tudi s Knjižnico Koper. Za iskanje lahko uporabite spodnji iskalnik.

COBISS+

Zadnje novice o projektu Slovenska knjižna polica

DELITE