Začenja se Letni kino Minoriti

V petek se pričenja 4. izdaja festivala Letni kino Minoriti, ki bo letos, tako kot druge prireditve potekala v spremenjenih okoliščinah. Predvsem organizatorji nagovarjajo vse obiskovalce, da si vstopnice zagotovijo že preko spleta, da se tako izognejo gneči na blagajni pred samo projekcijo filma.

Festival Letni kino Minoriti bo potekal vsako sredo, petek in soboto s pričetkom ob 21. uri. Ta petek pričenjajo s filmom makedonskih filmskih ustvarjalcev, ki je poleg številnih mednarodnih priznanj prejel tudi nagrado Lux za najboljši evropski celovečerec leta.
Lepošnja programska novost festivala so otroške matineje ob nedeljah. V sklopu matinej bodo prikazali oba Kekca. V sodelovanju s festivalom StripTrik in Animation pa tudi kratke mladinske filme, katere bodo pospremili tudi z nagovorom pedagoginje.
Ker bo letni avditorij Lutkovnega gledališča zaradi aktualnih zdravstvenih ukrepov zaseden le slabih 30-odstotno so se organizatorji za letošnjo izvedbo festivala domislili tudi prav posebne akcije.

Organizatorji so predvideli tudi rezervne termine, če bi kakšna projekcija zaradi slabega vremena odpadla ali bi bilo za kakšen film takšno povpraševanje, da bi pripravili tudi ponovitev. Kljub temu, da bo Letni kino Minoriti letos potekal v bolj strnjeni obliki, pa bo število projekcij enako kot leto prej.

DELITE