Ta vikend EP v gorskem kolesarstvu

Že drugo leto zapored bo na progi svetovnega pokala v mariborskem kolesarskem parku Maribor Bike Park, potekalo evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu.

Vse končne odločitve bodo pod Pohorjem potekale v soboto, tekmovalci pa so progo začeli preizkušati že danes. Letos bo na evropskem prvenstvu nastopilo okrog 300 tekmovalcev iz 36 držav.

Tekmovalci se bodo pomerili na progi, identični tisti za letošnji evropski pokal, ki je v Mariboru potekal v začetku maja. Prav vsi tekmovalci, od najmlajših do najstarejših se bodo torej pomerili na isti progi. S tem, da so organizatorji na nekaterih delih proge poskrbeli tudi za malce lažji obvoz.

Eno izmed ključnih vlog, v kakšnem stanju je proga pa odigra vreme. Sicer temperature niso tako pomembne, pomembna pa je količina padavin. In današnji dež, ki je padal ponoči, je progo kar pošteno razmočil. V kakšen stanju pa je proga, nam je iz prve roke zaupala lanskoletna zmagovalka.

Branilka naslova, Slovenka Monika Hrastnik, ki progo dobro pozna bo skušala storiti korak naprej v primerjavi z izidi v svetovnem pokalu. Sezona se zanjo doslej ni odvila po željah, a glavni cilji z nastopom na mariborskem evropskem prvenstvu in in svetovnem prvenstvu v Franciji še prihajajo.

Lansko leto so se organizatorji evropskega prvenstva v gorskem kolesarjenju tekmovanje izpeljali še v času trajanja ukrepov za zajezitev epidemije. Letos teh ukrepov ni, kar vpliva tudi na lažjo organizacijo samega tekmovanja.

DELITE