Športni objekti Maribor bodo postali d.o.o.

Danes pa je žalosten dan za delavce Cimosa, ki so zaključili z delom v Mariborski tovarni in livarni avtomobilskih delov. Zaradi upada naročil, kar je posledica pandemije, ki je močno prizadela avtomobilsko industrijo, so večino delavcev odpustili, nekaj pa prezaposlili v ostale enote.
Približno 150 zaposlenih bo v teh dneh dobilo odpovedi, saj se proizvodnja v mariborskem obratu CIMOSa trajno ustavlja. Namera vodstva je presenetila prav vse, tudi sindikat SKEI.
Nekaterim so ponudili drugo delovno mesto v Vuzenici in Senožečah, pa tudi v obratu v Bosni in Hercegovini. Nekateri med njimi pa so tik pred božičnimi prazniki ostali brez dela.
Delavcem, ki se niso odločili za prerazporeditev v skladu z zakonom o delavskih razmerij pripada odpravnina, a o višini v sindikartu SKEI še ne morejo govoriti.
Nekateri delavci izpolnjujejo pogoje za upokojitev in bodo čakali na Zavodu za zaposlovanje.
A sindikalni zaupnik opozarja, naj bodo previdni in naj pridobijo vse potrebne informacije, saj nemalokrat da ne bodo zaradi zamujenih rokov ostali brez podpore.
Tako je v Mariboru ostalo brez zaposlitve 150 ljudi. Ker gre za razmeroma star kolektiv, marsikdo nima več veliko zaposlitvenih možnosti. A to upravo v Kopru najbrž več ne zanima.

DELITE