Obnova zahodne tribune Ljudskega vrta bo končno stekla

Na stadionu Ljudski vrt je potekal slavnostni podpis pogodbe med MO Maribor in podjetjem Makro 5 gradnje iz Kopra, za obnovitev dotrajane zahodne tribune stadiona. Pogodbo so podpisali Aleksander Saša Arsenovič, župan MO Maribor, Igor Hvastja, direktor podjetja Makro 5 gradnje d.o.o., in Tadej Mežnar, direktor javnega zavoda Športni objekti Maribor. Skupna vrednost del na stari tribuni po pogodbi pa znaša 6.158,865 evrov z davkom na dodano vrednost.
Zadovoljstvo ob podpisu pogodbe je izrazil tudi župan Mestne občine Maribor, Saša Arsenović.
NK Maribor je ponos mesta Maribor, ki ga že več let uspešno zastopa na mednarodnem prizorišču, zato si obnovo tribune več kot zasluži.
Prenova zahodne tribune je projekt, ki bo zahteval veliko vloženega dela, tako inženirjev, kot tudi delavcev na terenu. Slednji bodo v določenem trenutku primorani delati tudi nadure za voljo čim prejšnjega konca obnove.
Po besedah direktorja podjetja Makro 5 gradnje, Igorja Hvastje bo obnova potekala v več fazah.
Po obnovi se bo kapaciteta stadiona znižala za slabih 800 sedežev. IZJAVA: Drago Cotar, predsednik NK Maribor
Stadion Ljudski vrt bo torej v kratkem dobil novo podobo. Gre za simbol mesta, ki privablja mnogo domačih in tujih obiskovalcev, tako da je bila obnova po več letih zavljačevanja že več kot nujna. Svoje sedaj morajo z dobrimi igrami nadgraditi še nogometaši na igrišču, da bodo tribune kar se da polne, ljudje na njih pa čim bolj zadovoljni.

DELITE