Nestrpno čakajo na novo dvorano

Leto 2020 ni prizanašalo niti športu. Toda kljub občutnemu izpadu aktivnosti, so se v našem najstarejšem teniškem klubu odločili za osvežitev podobe teniških igrišč, nestrpno pa pričakujejo tudi začetek gradnje nove teniške dvorane. Ta bi omogočila, da v Ljudskem vrtu več ne bi potrebovali energetsko potratnih teniških balonov.
Na teniških igriščih Teniškega kluba Branik te dni potekajo dela, s katerimi bo teniški park pred začetkom sezone na prostem dobil nekoliko osveženo podobo.
Gre za investicijo v višini dobrih 25.000 evrov, za veliko večjo investicijo pa gre pri napovedani gradnji nove sodobne teniške dvorane, ki je v Teniškem klubu Branik nestrpno pričakujejo.
Z novo teniško dvorano bodo v klubu lahko opustili uporabo energetsko potratnih teniških balonov, za ogrevanje katerih v klubu v povprečni zimski sezoni zapravijo več kot 20.000 evrov. Bo pa dvorana pomenila še veliko več, kot le prihranek pri porabi energije.
Leto 2020 je tudi pred mariborske teniške delavce postavilo številne izzive. Sezona je bila nenavadna, precej drugačna od tistih, ki so jih bili vajeni doslej.
V lanskem letu so bila igrišča za rekreativce tako skupaj zaprta skoraj pol leta, zato v klubu upajo, da bo letošnje leto veliko boljše. Želijo si tudi čimprejšnjega odprtja klubskega gostinskega lokala, ki so ga tenisači in ostali vedno radi obiskovali.

DELITE