Dvoboj s Koprom bi lahko nakazal smer uspeha v domačem prvenstvu

NK Maribor se po porazu proti Sheriffu iz Tiraspola in dveh prostih dnevih vrača v tekmovalni pogon. V nedeljo ga namreč čaka težko gostovanje na stadionu Bonifika, kjer se bodo pomerili z lanskim podprvakom Koprom. Slednji je v kvalifikacijah izpadel proti predstavniku Lihtenštajna Vaduzu, a je vseeno prikazal zavidljivo igro v napadu. Od kod pa pretijo največje nevarnosti Kanarčkov?

Mariborčani so danes predstavili novo okrepitev na desnem bočnem položaju. Gre za Andrža Žinića, doslej 23-letnega branilca Domžal, kjer je odigral 70 prvenstvenih tekem. Trener vijoličastih zato veliko pričakuje od njega, poleg tega je v pogonu že novi zadnji vezni Vladan Vidaković.

V zadnjih dneh je bilo veliko govora tudi o ofenzivnem veznem iz Nigerije, Ishak Kayode Rafiu bi naj postal polnopravni član vijoličastih že pred dnevi, a je njegov bivši klub Rivers United to zanikal. Kakšna pa je resnica, glede tega nogometaša?

Vijoličaste je v minulem mesecu dni zajela kar veliko kadrovskih težav. Poškodovali so se Marko Božić, Aleks Pihler, Nino Žugelj, Rok Sirk in Martin Milec. Strokovni štab zato čaka kar nekaj dela, da bo uspel ekipo stabilizirati. Predvsem na poziciji desnega krilnega napadalca so izjemno podhranjeni, ob odhajajočem Žuglju in čakanju na Kayode Rafiuja, je edini polnopravni desni winger Danijel Šturm.

Tekma s Koprom morda prihaja v ravno pravem času, saj bodo morali vijoličasti primorani pokazati česa so sposobni tudi v domačem prvenstvu. Takoj po tem pa že spet preklop na izjemno pomembno tekmo s Helsinki, ki ob uspehu prinaša najmanj Konferenčno ligo in tako potrebne evropske milijone.

DELITE