Bliža se jareninska Velika gospojnica

V občini Pesnica, natančneje v krajevni skupnosti Jarenina se že pospešeno pripravljajo na začetek kmečkega in farnega praznika imenovanega Velika Gospojnica. Dogodki se bodo zvrstili od 6 do 15. avgusta, vstop na praktično vse prireditve pa bo izključno brezplačen.

Desetdnevno dogajanje se bo začelo z nočnim futsal turnirjem. Nadaljevalo pa z prvo obletnico Gostilne Lipe. V ponedeljek 8. avgusta pa bo v Gasilskem domu Jarenina potekal večer komedije s Tadejem Tošem.

Eden izmed vrhuncev dogajanja bo 12. avgusta, ko je na sporedu jubilejni koncert Alfija Nipiča. Slednji namreč letos praznuje 60. obletnico bogate glasbene poti, zato v Jarenini pripravlja velik glasbeni dogodek z različnimi uveljavljenimi ansambli in glasbeniki.

Farni praznik Velika gospojnica bo se zaključil 15. avgusta z Domačimi dobrotami in degustacijo vin jareninških vinogradnikov. Opoldne pa sledi še zaključni koncert Male pihalne godbe občine Pesnica Neuvirtovi Štajerci, v spomin na 100- obletnico delovanja Neuvirtovih glasbenih skupin.

Prvič bo v sklopu Velike Gospojnice dan odprttih vrat jareninskih vinarjev, pri tem dogodku pa bo sodelovali tudi podjetje Dveri- Pax.

DELITE