Vrtec je pogorel do tal, vzrok za požar tehnična napaka

Mariborski gasilci so v noči na nedeljo posredovali pri požaru, ki je ponoči zajel Vrtec Brezje. Vzrok za požar je bila tehnična napaka na električnih vodnikih napeljave na ostrešju starega dela vrtca. Tuja krivda je za zdaj izključena. Med intervencijo se je lažje poškodoval en gasilec. Nastalo pa je za več kot 800.000 evrov škode. Na Mestni občini Maribor preučujejo stanje po nedeljskem požaru v vrtcu Brezje. Zaenkrat računajo, da bodo kljub nastali škodi lahko otroci letos jeseni zasedli novo zgrajeni del vrtca. Stari del vrtca, ki ga je požar uničil, je povsem neuporaben, zato bodo predvidoma prihodnje leto zgradili novega.

Ponoči je izbruhnil večji požar na območju Vrtca Brezje v Mariboru. Zagorelo je v starem delu vrtca, poleg katerega gradijo nov vrtec. Pri tem je sodelovalo 66 gasilcev s 16 vozili.
Policisti in kriminalisti so po ogledu kraja požara ugotovili, da je zagorelo na ostrešju starega dela vrtca, in sicer zaradi tehnične napake na električnih vodnikih napeljave. Tuja krivda je po dosedanjih ugotovitvah policije izključena.

Pri posredovanju ob požaru se je lažje poškodoval en gasilec, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor, kjer so mu oskrbeli ureznine na levi roki. Po trenutni oceni škoda na objektu, ki je popolnoma uničen, znaša približno 800 tisoč evrov na škodo Javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Vrtec Pobrežje oz. Mestne občine Maribor kot ustanovitelja javnega zavoda, medtem ko je podjetje, ki je izvajalo obnovitvena dela na vrtcu, oškodovano za približno 30 tisoč evrov. V požaru je namreč zgorelo orodje, oprema in gradbeni material.

Načrt vodstva vrtca in občine je bil, da bi nove prostore začeli uporabljati 1. septembra, kako bo dejansko, pa se bodo zdaj še dogovarjali. Prostore za vrtčevske otroke imajo sicer že vse leto v sosednji šoli, zato z izvajanjem dejavnosti ne bo težav.

DELITE