Uvodna tekma nadaljevanja prvenstva

Domžale in Maribor bosta v medsebojnem obračunu začela spomladanski del državnega nogometnega prvenstva. Domžalčani se v tekmo podajajo z izjemno rezultatsko serijo iz pripravljalnih tekem. Na drugi strani pa Mariborčane še naprej pestijo številne problematike, povezane z okužbami koronavirusa, a se kljub temu nadejajo pozitivnega rezultata. 

Nogomataši Maribora bodo spomladanski del prvenstva pričeli z gostovanjem v Domžalah. Na zadnjih medsebojnih obračunih teh dveh tekmecev je padlo veliko zadetkov, na zadnjem celo sedem, ko so vijoličasti s preobratom slavili s 4-3. Tokrat goleade ni pričakovati, zavoljo pričakovane previdnosti ob 1. krogu nadaljevanja državnega prvenstva.

Mariborčani se po izbruhu okužb na pripravah v Turčiji počasi vračajo v Slovenijo in nemoteno nadaljujejo s pripravami. Verjetno najpomembnejša novica pa je ta, da se je od konca prejšnjega tedna v klub vrnil tudi trener Mauro Camoranesi.

Za razliko od Mariborčanov, ki so imeli zelo nenavadne priprave zaradi covida-19, je za Domžalčani odlično opravljen pripravljalni del,  saj so na šestih prijateljskih tekmah kar 5-krat zmagali in dvakrat izgubili, ob tem pa zabili kar 30 zadetkov ter jih 7 prejeli.

Tekma bo pomembna za obe ekipi, Mariborčani bi z zmago ohranili najmanj 3 točke naskoka na prvem mestu lestvice pred Olimpijo, ki gostuje na Bonifiki proti Kopru. Domžalčani pa bi se z osvojenim polnim izkupičkom približal vodilni četverici na lestvici. Zato ne bi bilo nič presenetljivega, če bi se tekma končala z remijem.  

Maribor bo, kljub številnim okužbam z covidom-19, v tekmo z Domžalami krenil z željo po osvojitvi vseh treh točk, ob tem pa bo Camoranesi preprosto moral najti način, kako prejeti čim manj zadetkov ali celo ohraniti mrežo nedotaknjeno. V nasprotnem primeru bodo strelsko razpoložene Domžale to s verjetno pridom izkoristile in vijoličastim pokvarile načrte za ohranitev vodilne pozicije v Prvi ligi Telekom Slovenije.

DELITE