Uvedba PC pogoja v državni upravi

Od jutri pogoja PCT ne bo treba več izpolnjevati mlajšim od 15 let, dodane so še nekatere izjeme, denimo če se gre posameznik v zdravstveno ustanovo cepiti proti covidu-19 ali testirati na okužbo z novim koronavirusom, ter če mora osebno prevzeti pošto, pa tudi za oskrbo na bencinskih servisih. Zaostruje pa se za zaposlene v državni upravi, ki bodo morali izpolnjevati pogoja preboleli ali cepljeni. Pogoj bo veljal za ožjo državno upravo.

Podatki o cepljenju kažejo, da smo prišli na 51 odstotkov cepljenih v celotni populaciji s prvim odmerkom in 45 odstotkov z vsemi odmerki. Pomembno je, da imamo v starosti od 70 do 74 let z vsemi odmerki cepljenih skoraj 77 odstotkov prebivalcev.
Vlada je na sinočnji dopisni seji izdala odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2

 prvim oktobrom prehajajo v državni upravi na pogoj PC. Pogoj ne bo veljal za celoten javni sektor, temveč za ožjo javno upravo , in sicer ministrstva, organi v sestavi, inšpekcije, policija, vojska in upravne enote.

Ali bodo cepljenje razširili na ostale v javnem sektorju pa je pojasnil. Ukrep začne veljati 1. oktobra, ko bo za izpolnjevanje pogoja zadoščal že en odmerek cepiva, če bodo do 1. novembra letos prejeli še drugi odmerek cepiva.

DELITE