Negovalna bolnišnica ali varovana stanovanja?

V občini Poljčane se je v kriznih časih epidemije koronavirusa pojavila ideja o vzpostavitvi negovalne bolnišnice. Slednjo bi umestili tik ob dom za starejše Jožeta Potrča, kjer ima občina v lasti zazidljivo zemljišče. Po besedah župana Stanislava Kovačiča si še danes prizadevajo za izgradnjo tako pomembnega objekta na zdravstvenem področju. Ob pomanjkanju interesa investitorjev pa pripravljajo tudi vsebinske alternative na tem območju.

Občina Poljčane ima v neposredni bližini doma starostnikov Jožeta Potrča v lasti zemljišče, kjer s pomočjo primernega investitorja želi vzpostaviti negovalno bolnišnico. Projekt bi bil uresničljiv z znatnimi državnimi, kakor tudi evropskimi sredstvi.

Gre za idejo izpred dveh let, župan pa poudarja, da se je strategija na tem področju v zadnjem času korenito spremenila.

Župan pojasnjuje, da glede ideje o negovalni bolnišnici niso obupali, a če interesa za investiranje ne bo, bodo v podrobnem občinskem prostorskem načrtu skušali ta prostor nameniti za varovana stanovanja.

Na prihodnji seji mestnega sveta občine Poljčane bo ena izmed točk dnevnega reda neposredno povezana z nadaljnjim razvojem zemljišča in konkretnimi vsebinskimi idejami.

DELITE