Literarni in slikarski natečaj “Prijateljica čebela”

Iz Veleposlaništva RS v Londonu smo prejeli vabilo k sodelovanju na literarnem in slikarskem natečaju, ki je namenjen otrokom in mladostnikom v Združenem kraljestvu.

»V teh dneh, ko vsakdanjik večine od nas kroji koronavirus, se vsi še bolj zavedamo pomena narave za ohranjanje življenja na zemlji in za dobrobit njenih prebivalcev.

Ker imajo čebele pomembno vlogo pri ekološkem ravnovesju in biotski raznovrstnosti, smo še posebej ponosni, da je Generalna skupščina Združenih narodov v New Yorku prav na pobudo Slovenije decembra 2017 soglasno sprejela resolucijo, s katero je 20. maj razglasila za Svetovni dan čebel.

Z namenom, da to zavedanje širimo tudi med mladimi, razpisujemo literarni in slikarski natečaj z naslovom ‘Prijateljica čebela’ ter vas vabimo, da skupaj zaznamujemo tretji svetovni dan čebel.

K sodelovanju vabimo vse otroke in mladostnike v Združenem kraljestvu, ki bi želeli predstaviti svoj pogled na pomen čebel, čebelarstva, čebeljih izdelkov ter vlogo čebel pri pridelavi hrane.
• Otroci stari do 16 let, ki živijo v Združenem kraljestvu, lahko na natečaju sodelujejo z enim slikarskim izdelkom,
• Otroci in mladostniki med 7 in 16 letom lahko na natečaju sodelujejo z eno avtorsko pesmijo ali enim avtorskim pisnim izdelkom v slovenskem jeziku, ki ne sme biti daljši od 1 strani (Arial 12).

Sodelujoči pošljejo avtorsko sliko, pesem ali avtorski pisni izdelek na temo pomena čebel, čebelarstva, čebeljih izdelkov ter vlogo čebel pri pridelavi hrane do 15. maja 2020, na elektronski naslov Veleposlaništva Republike Slovenije: [email protected] z oznako ZA NAGRADNI NATEČAJ ‘Prijateljica čebela’

Na vsakem posredovanem prispevku naj bodo dodani naslednji podatki:
– Ime in priimek avtorja, starost
– Naslov dela
– Soglasje za objavo prispevkov na spletni strani in družabnih medijih Veleposlaništva Republike Slovenije v Londonu.

Nagrajence za prva tri slikarska dela ter prve tri pesmi in/ali najboljše sestavke v slovenskem jeziku bo izbrala tričlanska komisija. Poudarek pri izbiri nagrajencev bo na izvirnosti in sporočilnosti ideje.

Nagrajeni prispevki bodo na svetovni dan čebel 20. maja 2020 objavljeni na spletni strani in družabnih medijih Veleposlaništva Republike Slovenije v Londonu. Vsi udeleženci natečaja bodo povabljeni na zaključno prireditev, ki bo predvidoma potekala v juniju 2020 in na kateri bodo izbranim nagrajenim avtorjem podeljena posebna priznanja in nagrade.V kolikor srečanja ne bo mogoče organizirati, vam bomo priznanja in nagrade, ki jih bodo sestavljali slovenski medeni produkti, poslali po pošti.

Za nekaj kreativnih idej, se lahko z mobilno igrico “Dan čebel / Beeday” prelevite v čebelo in začnete odkrivati slovenska mesta, planine in podeželje.

Veselimo se sodelovanja z Vami«

DELITE