Fitnes vadba na domu

Fitnes lahko razumemo tudi kot nadpomenko telesne dejavnosti, saj fitnes vključuje vsesplošno skrb za zdravje, izogibanje dejavnikom tveganja za zdravje in skrb za zdravo prehrano. V času, ko vadba v prostorih fitnesov, zaradi epidemije koronavirusa ni mogoča, so se ponudniki telesne vadbe odločili izpeljati vaje, ki jih lahko ljudje spremljajo od doma preko različnih kanalov.
Vadbe vodijo inštruktorji skupinskih vaj. BODIFIT ponuja 25 vadbenih programov za različne dele telesa.
Ljudje se množično udeležuje telesnih aktivnosti od doma, kar fitnesom predstavlja motivacijo za nadaljnje delo v teh turbulentnih časih.
Praviloma so posamezniki, ki jih spremljajo z izvedbo vaj zelo zadovoljni in predvsem hvaležni, da tudi v času epidemije skrbijo za svojo fizično pripravljenost.
Vadnin strankam, zaradi odredbe o omejitvi gibanja, ni potrebno plačevati in se lahko udeležujejo vadb preko spleta brezplačno.
Fitnes posamezniku omogoča zdravje, dobro počutje, sposobnost opravljanja dnevnih nalog in kakovost življenja. Za zdravo življenje pa lahko ljudje poskrbijo tudi na drugačne načine, kot je na primer sprehod v naravi.
Rekreativno ukvarjanje s fitnes vadbo lahko razumemo kot sredstvo za ohranjanje psihofizičnih sposobnosti posameznika na optimalni ravni. Šport ali v tem primeru fitnes pa predstavlja tudi pomembno osebno vrednoto.

DELITE