30. obletnica Galerije NOX

Galerija Media Nox pa letos obeležuje velik jubilej. Pred 30. leti so jo zasnovali z namenom, da v Mariboru in širši regiji predstavlja ter promovira mlade umetnike, tiste na začetku svoje poti, in jim pri tem konkretno pomaga. Svojo vlogo je galerija v teh desetletjih izpolnila, o čemer pričajo dejstva, da so nekateri umetniki, ki so pri nas razstavljali na začetku svoje karierne poti, danes priznani slovenski ali celo mednarodno uveljavljeni umetniki.

Galerija Media Nox je namenjena organizaciji likovnih razstav in projektom mladih avtorjev oziroma sodobnim, avantgardnim vsebinam. Z letom 2015 je dobila posodobljeno podobo, vsebinsko pa se še vedno posveča razstavnim projektom perspektivnih domačih in tujih umetnikov mlajših generacij.

Ob trideset letnici so pripravili skupinko razstavo z naslovom V času prostora, kjer so iz prav vsakega obdobja delovanja galerije izbrali nekaj avtorjev, ki so v teh tridesetih let razstavljali v Galeriji Media Nox.

Ob 30. obletnici bo razstavo bo slavnostno otvorila podžupanja Mestne občine Maribor, Alenka Iskra, galerija pa bo na dan otvoritve odprta do 24. ure.

Galerija NOX bo še naprej izpolnjevala in nadaljevala svoje poslanstvo, ki ga je skozi leta v sodelovanju z različnimi kustosi dopolnjevala in prilagajala potrebam časa ter v koraku z njim vedno predstavljala sodobno umetnost.

DELITE