Usodna modrina: Ljubezensko – erotični roman, ki preseneti!

Nedolgo nazaj je v Sloveniji izšel 2. del ljubezensko-erotičnega romana v dveh delih, Usodna modrina, avtorice Maje Horvat. Oba dela bosta uvrščena tudi v naš Bralni izziv 2020.

Maja Horvat je avtorica, ki se s pisanjem ukvarja že praktično vse življenje. Usodna modrina, 1. del, roman, ki je izšel skoraj natanko leto dni pred 2. delom, konec decembra 2018, je njen prvenec, nikakor pa ne edina knjiga, ki jo je napisala.

V njenem literarnem opusu najdemo poezijo, kratke zgodbe, pravljice, predvsem pa kar nekaj romanov različnih žanrov. Poleg ljubezensko-erotičnih romanov, navdih za pisanje rada črpa iz zgodovine in na drugi strani v fantazijskih svetovih, kjer je mogoče prav vse. Trenutno se namreč ukvarja s fantazijskim serialom 9 kraljestev, v katerem namerava napisati 7 do 10 knjig – 2 sta že končani. V prihodnjem letu pa naj bi na police romal njen sodobno-zgodovinski roman Egejski veter, ki se dogaja pretežno na grškem otoku Kosu.

Drugi del Usodne modrine precej drugačen od prvega

Prvi del romana Usodna modrina se osredotoča na tri nore mesece, ki jih je živahna, skoraj polnoletna najstnica, Petra preživela v angleškem Cornwallu, kjer se je zapletla v vroče razmerje z mladim bodočim grofom Jasonom. Le-.to jo je spomnilo, da moraš vedno paziti, kaj si želiš, da se ti to ne uresniči, ob enem pa je v njej porodilo tudi številna vprašanja predvsem o njej sami in njenem doživljanju ljubezni in spolnosti.

Knjiga je polna besednih dvobojev med Petro in Jasonom ter začinjena s kar nekaj vročimi prizori. Skozi zgodbo se razvijajo tudi številni drugi odnosi med glavno junakinjo in postranskimi liki ter razkrivajo mnoge skrite zgodbe. V 1. delu romana Usodna modrina ne boste našli romantičnih nežnih čustev, temveč vrtinec kipečih občutkov, vprašanj in pomislekov, predvsem pa vročo strast do ljubezni in življenja, ki lahko uničuje in razdira ali pa gradi in oblikuje. V vsakem primeru pa nas spremeni in pusti neizbrisljivi pečat na našem življenju.

Za razliko od prvega dela, drugi del romana Usodna modrina spremlja Petro, ki se vrne domov v Slovenijo, kjer se začne spoprijemati z odraščanjem ter kasneje z ustvarjanjem novega življenja in kariere. Ustvarja nove vezi in si gradi prihodnost, spoznava drugačne oblike ljubezni in ugotavlja, da ta ni vedno le divja, ampak je lahko tudi nežna in topla. Seveda pa jo pot popelje tudi nazaj v Anglijo, kjer obudi razmerje z Jasonom, pa vendar je le-to precej zrelejše in nekoliko drugačno, kot je bilo, ko je prvič obiskala Cornwall, še vedno pa zelo vroče in celo nekoliko bolj nabito z erotiko, kot prvič. Celotna zgodba 2. dela romana Usodna modrina  je tako raztegnjena na več kot deset let.

Usodna modrina ni povsem običajen ljubezensko-erotični roman

Tako 1. kot 2. del romana Usodna modrina sta polna čustev, pa čeprav pogosto tistih temačnih. In na nek način je prav to tudi njun namen. Nas spomniti, da imamo vsi v sebi temno in svetlo plat – in obe sta enako pomembni. Šele, ko se bomo tega zavedali in ju s ponosom sprejeli, bomo zares živeli. Vseeno pa je 2. del romana nekoliko bolj optimističen in precej drugačen od prvega.

Že prvi del Usodne modrine je navdušil številne bralce, ki komaj čakajo, da bodo v svoje roke dobili 2. del. Knjigo pa vse bolj spoznavajo tudi novi bralci, ki so na 1. del naleteli šele ob najavi izida 2..

DELITE