Site icon Slovenci v Angliji

Podravje uradno rdeče obarvana regija

Kot kažejo vsakodnevni podatki naraščanju števila okužb s koronavirusom ni videti konca. Vlada je morala ukrepati, zato je sprejela strožje ukrepe, ki pa so tokrat vezani na posamezne regije. Kljub temu, da je bilo rečeno, da se bodo barve regij spremljale in spreminjale na tedenski ravni, je danes, do sedaj 7 rdečim regijam dodala še dve. Zaradi 14-dnevne incidence nad 140 sta rdeče obarvani tudi Podravska in Pomurska regija. Ukrepi v vseh 41-podravskih občinah pričnejo veljati danes ob polnoči.

Od jutri naprej prebivalci Podravja svoje regije ne bodo več smeli zapustiti, razne 11 izjem, ki jih dovoljuje odlok, vsi prebivalci bodo morali nositi maske tudi na prostem, prepovedane bodo vse prireditve, shodi, poroke in verski obredi. Zapirajo se vsa gostinska dejavnost, fitnes centri ter športni objekti za izvajanje športno rekreativne dejavnosti na področju skupinske vadbe. Situacija je tako po mnenju pristojnih izredno resna.

Še pred informacijo o uvrstitvi Podravja na rdeči seznam je Mestna občina Maribor za ponedeljek napovedala zaprtje javnih športnih objektov za notranjo vadbo, vseh društvenih prostorov, pisarn in dvoran, razen tistih, ki so potrebni za službe, ki delujejo v času epidemije.

S ponedeljkom bodo prilagojeni tudi vozni redi mestnega avtobusnega prometa, saj zaradi prehoda na šolanje na daljavo pričakujejo upad števila potnikov na avtobusih. Gre za režim, ki je bil že v času prvega vala epidemije. S tem da so prilagodili urnik prevozom ljudi na delovna mesta.

DELITE
Exit mobile version