Koronavirus: Odgovori Veleposlaništva v Londonu!

Kje lahko spremljamo uradne informacije okrog trenutnega stanja?

Posamezniki s konkretnimi vprašanji se lahko obrnete neposredno na veleposlaništvo (preko elektronske pošte ali preko telefonske številke +44 207 222 5700), kjer boste prejeli vse informacije, ki so trenutno na voljo. Prav tako lahko informacije pridobite na njihovi spletni strani in na uradnih družabnih omrežjih Veleposlaništva v Londonu.

Kako je z vrnitvijo v domovino vseh, ki so ta trenutek v Veliki Britaniji? Načrtujete kakšen poseben let v Slovenijo?

Ministrstvo za zunanje zadeve sicer zbira podatke o Slovencih, ki se nahajajo v tujini in bi se želeli predčasno vrniti v Slovenijo. Trenutno sicer nimamo dodatnih informacij o načrtu morebitne organizacije posebnih letov za repatriacijo. Svoje podatke lahko oddate z izpolnitvijo spletnega obrazca, do katerega lahko dostopate tudi preko naše spletne strani.

Kaj naj storijo naši turisti, ki sumijo, da so okuženi z novim virusom in so v Londonu ali drugje na Otoku?

Informacije glede morebitne okužbe z novim koronavirusom in potrebno ravnanje, predpisano s strani lokanih oblasti, je pojasnjeno na spletni strani NHS.

Ali Veleposlaništvo v Londonu deluje normalno?

Veleposlaništvo v Londonu je omejilo poslovanje konzularnega oddelka na najbolj nujne konzularne primere. V delovnem času smo dosegljivi preko zgoraj omenjenih kanalov, izven tega pa za nujne primere tudi na dežurni številki +44 771 362 8096.

DELITE