Zaščitne maske za Slovence v Angliji!

Uredništvo časopisa Slovenci v Angliji je skupaj z oblikovalci v Sloveniji in na Otoku priskočilo na pomoč domovom starostnikov v domovini pri spopadanju s težavo nabave zaščitne opreme.

V ta namen smo sklicali prijatelje, vključili šivalne stroje in poprijeli za delo ter nemudoma sprožili projekt izdelovanja zaščitnih mask, ki jih ta hip močno primanjkuje povsod po svetu. Mask, ki morajo dosegati zaščitne standarde, saj bi bilo v tem času izdelovati drugačne popolnoma nesmiselno.

Zagotovo so pred nami težki in naporni časi. Vendar se ravno v njih kaže prava narava ljudi. Lahko so panični, v stiski,…

Objavil/a Ana Petrič dne Torek, 31. marec 2020

Modni oblikovalci Rok Čibej, Tjaša Škrapin, Tomaž Bremec, Marjan Krnjić, Jožef Sraka in Milena Eber smo maske izdelali prostovoljno. Oblikovalci smo sami tudi pokrili stroške blaga in drugih materialov.

V živo iz delavnice Roka Čibeja in Tomaža Bremca.

Skupaj smo tako do zdaj izdelali in razdelili več kot 1000 pralnih mask.

100 smo jih rezervirali za Slovence v Združenem kraljestvu. Maske bomo delili po sistemu kdo prvi pride, prvi melje – eno masko na osebo do razdelitve. Prejmete jih tako, da z nami kontaktirate preko kontaktnega obrazca. V sporočilu nujno zapišite svoj naslov, na katerega bomo poslali maske, stroške pošiljanja pa bo pokrilo uredništvo. Maske lahko na svojem naslovu pričakujete med 05.04. in 10.04.2020.

Seveda pa bomo hvaležni, če nas in naš projekt podprete z donacijo.

Vseh 100 zaščitnih mask smo že razdelili med naše Slovence na Otoku. Kljub temu nas lahko kontaktirate. V primeru, da jih bomo lahko zagotovili več, vam jih bomo poslali. Ostanite zdravi!

Navodila za vzdrževanje:
Maske perete na 90 stopinj Celzija. Za boljše prileganje smo namesto gumic uporabili bombažni trak, ki si ga zavežete tako, da tesni ob obrazu. Maska je v celoti izdelana iz drobno tkanega inlet bombaža. Ima zaščitni žepek, v katerega lahko vstavite dodaten filter ali robec, serveto, ki jo po uporabi zavržete, masko pa operete. Maska ima funkcijo zaščite samo, dokler je suha, tudi v primeru, ko v žepek ne vstavite dodatnega filtra! Nadenemo in snemamo si jo s čistimi rokami, vedno navzdol, da ne prenašamo morebitnih virusov v očesno sluznico.

DELITE