Site icon Slovenci v Angliji

Izgradnja kanalizacije na Zgornji Velki

Občina Šentilj po pridobitvi evropskega denarja za potrebe Aglomeracije začenja tudi z investicijo izgradnje kanalizacije v krajevni skupnosti Zgornja Velka. Po besedah župana gre za manjši projekt, ki pa bo ključnega pomena za to lokalno entiteto. Poleg urejanja komunalne infrastrukture pa se še v letošnjem letu v sklopu javne razsvetljave nadejajo zamenjave dotrajanih svetilk z varčnejšimi LED svetili.

V občini Šentilj so po pridobitvi evropskih sredstev za odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Drave izredno zadovoljni, saj bodo za realizacijo tega projekta s strani Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pridobili 553 tisoč evrov. Ni pa to edini projekt na področju komunalne infrastrukture, saj bodo z občinskimi sredstvi izpeljali tudi vzpostavitev kanalizacijskega omrežja v krajevni skupnosti Zgornja Velka.

V sklopu investicije je na lokacijah izgradnje vodovoda načrtovana tudi preplastitev vseh cestišč. Gre za manj finančno obremenljiv projekt v primerjavi z Aglomeracijo, zato je tudi predviden obseg del bistveno manjši.

Občina Šentilj pa je dejavna tudi na drugih področjih, saj je nedavno podpisala koncesijsko pogodbo z družbo Petrol za zamenjavo dotrajanih svetilk z veliko varčnejšimi in učinkovitejšimi LED svetili.

V zadnjih letih LED razsvetljava postaja zelo priljubljena, predvsem zaradi nizke porabe energije, odlične svetilnosti in dolge življenjska dobe. Prav tako se tudi ulična razsvetljava vse bolj nadomešča z belimi LED reflektorji, ki učinkovito osvetljujejo ulice, česar bodo deležni tudi v občini Šentilj.

Vodilni funkcionarji na občini Šentilj se torej zavedajo ključnega pomena sprotnega urejanja osnovne infrastrukture, ki je predpogoj za kvalitetno življenje tako sedanjih kot tudi bodočih občanov.

DELITE
Exit mobile version