Z Maistrom že 45000 zadovoljnih potnikov

22. decembra 2017 je na svojo prvo pot po mariborskih ulicah zapeljal uporabnikom in okolju prijazno mestno mini električno vozilo Maister.

Električno vozilo Maister vozi vsak dan med 08:00 in 20:00 uro, naenkrat pa lahko prepelje 6 oseb. Na dan se z Maistrom po mariborskih ulicah v povprečju pelje 70 oseb.

Električno vozilo Maister ima zaenkrat tri voznike, natančneje dva voznika in eno voznico, ki vsakodnevno skrbijo za brezplačen prevoz po mestnem središču. So pa tudi dnevi oz. ure, v katerih zaznavajo večje povpraševanje po brezplačnem prevozu.

Cena novega električnega vozila Maister je znašala 70 tisoč evrov. Nekaj več, kot sedaj znaša njegovo vzdrževanje za 1 leto.

Vozilo Maister je bilo predstavljeno 22. Decembra 2017, že nekaj dni kasneje pa iz Marproma sporočili, da Maister zaradi tehničnih težav do nadaljnega ne bo v uporabi. Tehnične težave so se kasneje ponovile še nekajkrat.

Odzivi potnikov na storitev brezplačnega prevoza so odlični, kar kaže tudi podatek, da so z Maistrom v 2 letih delovanja prepeljali okoli 45.000 potnikov.

DELITE