Vijoličasti odleteli v Turčijo, tam tudi novi obrazi

NK Maribor se je s svojim strokovnim štabom iz letališča Edvarda Rusjana Maribor odpravil na 13. Dnevne priprave v turški Belek. Vodstvo kluba zatrjuje, da je kadrovanje bolj ali manj zaključeno. Vijoličasti so sicer okrepili obrambno in napadalno vrsto, neznanka pa je še vedno vezna linija po odhodu Blaža Vrhovca. Trener Radovan Karanović in športni direktor Marko Šuler pa opozarjata, da gre za ključni del priprav, ki bo predstavljal tudi podlago za nastope v evropskih tekmovanjih.

Nogometaši Maribora so se že 11. Leto zaporedoma odpravili v tradicionalno bazo v turški Belek, kjer bodo opravili poglaviten del zimskih priprav za nadaljevanje prvenstva. Na seznamu potnikov je 27 igralcev. Doma so ostali Aleks Pihler in Andrej Kotnik, ki med okrevanjem nadaljujeta z delom po individualnem programu, ter Rok Kronaveter, ki je bil v stiku z okuženo osebo in se bo moštvu priključil naknadno.

Prva kadrovska novica je zagotovo prihod srbskega krilnega napadalca Djordjeta Ivanovića, ki je pred odhodom v beloruski Šahtjor iz Soligorska branil barve ljubljanske Olimpije. Gre za igralca s potezo več, kar je dokazal v prejšnji sezoni državnega prvenstva. V navezi z prvim strelcem Ognjenom Mudrinskim pa bi lahko tvorila zelo nevaren napadalni tandem. Ob odhodu Blaža Vrhovca pa ostaja zgolj še odprto vprašanje zadnjega veznega.

Obramba vijoličastih je bila v prvem delu jesenskega dela sezone na zelo nizki ravni, saj je kot pravilu prejela več kot gol na tekmo. Faza obrambe se je s prihodom Radovana Karanovića stabilizirala, kar potrjuje tudi Nemanja Mitrović, ki je po odhodu Roberta Voloderja v Kansas City dobil novega partnerja na štoperskem položaju, Šveda Maxa Watsona.

Vijoličasti se bodo v 13- dnevnih pripravah v Beleku pomerili s štirimi močnimi nasprotniki, avstrijsiim LASKom, srbskim Voždovacem in bolgarskim Levskijem iz Sofije. Za vrhunec pa gotovo velja omeniti tekmo z serijskim prvakom in srbskim velikanom Crveno Zvezdo. Ob tem bo imperative zagotovo naslov prvaka, ki po spremenjenem formatu evropskih tekmovanj prinaša veliko ugodnosti v žrebu.

Priprave bodo še toliko bolj pomembne, predvsem z vidika prve tekme spomladanskega dela prvenstva, ko Mariborčane čaka večni derbi z Olimpijo v ljubljanskih Stožicah.

DELITE