V Domu Danice Vogrinec na Taboru pripravljajo že drugo rdečo cono

V delovni enoti Tabo mariborskega Doma Danice Vogrinec skokovito narašča število okuženih z novim koronavirusom. Čeprav zaradi same okužbe še vedno nihče nima hujših zdravstvenih težav, je vedno težje organizirati delo v tej enoti doma za starejše.
Še vedno je zdravstveno stanje vseh dobro. Je pa ob 16 zaposlenih s potrjeno okužbo, še približno 30 tam zaposlenih umaknjenih iz delovnega procesa, saj jim je bila odrejena karantena. Kar pomeni, da delovna enota Tabor deluje z več kot polovico manj kadra.
Čez vikend so organizirali tudi novo rdečo cono v 2. etaži delovne enote Tabor. Trenutno ima rdeča cona kapaciteto za 27 stanovalcev doma na enem oddelku, pripravljen pa je tudi filtrski sistem za vstop v drugo cono, kjer bo prav tako mesta za 27 oseb.
Danes se je tja vrnilo tudi vseh pet stanovalcev, ki so bili prvi zaznani okuženi v tej enoti in so jih na začetku prejšnjega tedna prepeljali v UKC Maribor. Kjer so praktično vse postelje za scovid bolnike že zasedene. Ob tem dodajajo, da v koliko se bo takšen trend odkritih okužb in hospitaliziranih pacientov nadaljeval, bodo ponovno prisiljeni preiti na način dela, kot je bil v času epidemije.

DELITE