Tekma, ki prinaša (ali odnaša) veliko

Slovensko nogometno prvenstvo prehaja v zaključni del, ki bo dal letošnjega prvaka. Odgovor na vprašanje, kdo si bo pred zadnjimi tremi tekmami izboril najboljše izhodišče, bo dal že sobotni obračun med prvouvrščenim Mariborom in zasledovalcem iz Kopra. Veliki derbi ne prinaša samo treh pomembnih točk, pač pa tudi samozavest pred vročim zaključkom prvenstva.

Vsaj na prvi pogled priprave na sobotni spektakel pred polnimi tribunami Ljudskega vrta potekajo mirno. Obračun vijolic in kanarčkov lahko tako enim kot drugim veliko prinese, po drugi strani pa prav toliko tudi odnese. A prevelike nervoze v mariborskem taboru vsaj zaenkrat ni občutiti.

Ekipi sta se letos srečali že trikrat, skrivnosti tako ni. Dvakrat so bili v medsebojnih obračunih uspešnejši vijoličasti, enkrat so si zmago pripisali nogometaši Kopra. A tovrstna statistika pred tokratno tekmo leta ne igra nobene vloge. Da v Ljudski vrt prihaja čvrsta in nevarna ekipa je jasno, šlo pa bo tudi za dvoboj podobnih nogometnih filozofij.

In čeprav se ekipi dobro poznata, bodo Mariborčani v tokratni obračun stopili pomembno spremenjeni. V vratih ne bo Ažbeta Juga, ki je zaradi poškodbe že zaključil sezono, med vratnicami pa ga bo zamenjal Menno Bergsen. Če slednjega gostje z Obale še ne poznajo, pa dobro poznajo dvanajstega igralca vijoličastih. Obračun dveh trenutno najboljših slovenskih nogometnih ekip bo na sporedu v soboto ob 20:15.

DELITE