Številni aktualni projekti in javna naročila

Mariborska občino je objavila javno naročilo za izbor izvajalca del v sklopu projekta Centra Rotovž. V tem trenutku sicer v občini poteka kar nekaj projektov na več področjih, najbolj izpostavljena sta zaključka sanacij Vojašniškega trga in okolice Ljudskega vrta. Po zagotovilih župana Saše Arsenoviča pa bodo na občini nadaljevali z postopki projektiranja v zvezi z projektoma brvi čez Dravo in sanacijo Dvorane Tabor.

MO Maribor je objavila javno naročilo za izbor izvajalca gradbeno obrtniških in inštalacijskih del za izvedbo Centra Rotovž, ki trenutno velja za največji projekt v Sloveniji. Tik pred izvedbo je oživitev Rotovškega trga preko povezujočih se vsebin in programov Mariborske knjižnice, Umetnostne galerije Maribor (UGM) in Artkina.

V tem trenutku se urejajo tudi historični prehodi na področju Žičkega in Splavarskega prehoda. Po zagotovilih župana pa v kratkem sledijo še ostali, ki Koroško ulico povezujejo z nabrežjem Lenta.

Z jutrišnjim dnem se začenja Evropski teden mobilnosti 2021, v okviru katerega so že stekle določene aktivnosti, ena izmed bolj izpostavljenih je poskusno zaprtje Staregu mostu.

V zaključni fazi je tudi ureditev okolice že sanirane zahodne tribune Ljudskega vrta, z deli bi naj po napovedih izvajalca končali v kratkem. Zaplet z financiranjem brvi tik ob Starem mostu je po besedah župana preteklost, ob enem je zagotovil, da bi naj začetek del za omenjen projekt stekel še letos. Prav tako občina nadaljuje z nadaljnjimi postopki v sklopu prve faze prenove Dvorane Tabor.

DELITE