Sanacija dolgo pričakovanega avtobusnega postajališča

Pri osnovni šoli Malečnik so danes otvorili prenovljeno avtobusno postajališče, ki pomeni tako za lokalno skupnost kakor tudi učence in njihove starše veliko pridobitev. Ob odprtju je ravnateljica poudarila na zagotovitev prometne varnosti ob čakanju na avtobus, realizacijo projekta pa je pohvalil tudi predsednik krajevne skupnosti Jožef Škof. V Malečniku je sicer po dolgih letih zaznati številne premike na ostalih investicijskih področjih.

Mestna občina Maribor je v krajevni skupnosti Malečnik pri tamkajšnji Osnovni šoli po dolgotrajnih prizadevanjih celovito prenovila avtobusno postajališče. Slednje do sedaj ni bilo dostojno urejeno, saj so bili predvsem osnovnošolci ob čakanju na avtobus izpostavljeni nevarnosti na prometni in ozki cesti. Lokalna skupnost je sicer z novo pridobitvijo izredno zadovoljna.

Na mariborski občini pa že načrtujejo ostale nujne projekte v tem predelu mesta. V neposredni bližini Osnovne šole Malečnik naj bi bilo v kratkem vzpostavljeno obračališče za avtobuse, prav tako bi se zaradi prometne varnosti razširila občinska cesta, ki povezuje krajevno skupnost z osnovno šolo in Župnijo Sv. Petra.

V fazi projektiranja je 4. faza obnove ceste skozi naselje Trčova, lokalno skupnost oz. odbor za sanacijo omejene ceste skrbi predvsem postopek izvedbe. V Malečniku pa trenutno poteka tudi projekt ureditve državne ceste, pri katerem sodelujeta DRSi in MOM.

Krajevna skupnost Malečnik je zajeta tudi v enem izmed večjih projektov na področju komunalne infrastrukture, gre za izgradnjo desetih kilometrov kanalizacije, v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Drave, katerega skupna vrednost je ocenjena na okoli 11 milijonov evrov.

V Malečniku so občani izglasovali postavitev t.i. pumptracka v neposredni bližini sedeža krajevne skupnosti, slednji bo realiziran do konca leta. Veliko večji zalogaj pa je ureditev dotrajanega Malečniškega mostu, kakor tudi načrtovane brvi za pešce in kolesarje.

DELITE