Redarstvo se seli

Na Ptuju pa nameravajo preseliti medobčinsko redarstvo, ki se nahaja v prostorih Mestne hiše na drugo lokacijo. Čeprav delujejo v okviru Skupne občinske uprave občin spodnjega Podravja, pa so lokacijsko ločeni od občinske inšpekcijske službe.
V službah je zaposlenih 11 ljudi, od tega 9 mestnih redarjev, en prekrškovni organ in vodja redarstva. Selitev redarske službe na novo lokacijo je na zadnjem kolegiju županov napovedala direktorica SOU Alenka Korpar. Kot je dejala, je razlog za to bila potreba občinske uprave po dodatnih prostorih.
Zaenkrat bi se v Trstenjakovo 9, kjer so se sprostile tri pisarne, selilo le redarstvo. Datuma selitve za zdaj še ni mogoče napovedati, saj je treba pisarne še urediti in zagotoviti nove instalacije za priklop računalnikov in programov redarjev, zamenjati okna, klime in prostore prepleskati. Za stranke bo redarstvo po selitvi delovalo v Trstenjakovi enako kot do sedaj že inšpekcija
Najprej so predvideli datum v avgustu, a so dobavni roki zaradi koronakrize daljši, tako da se selitev zamika v september.

DELITE