Policija: “Maribor je varno mesto.”

Mariborski policisti ocenjujejo, da so bile varnostne razmere v Mariboru v lanskem letu dobre in da so se občani na ulicah mesta lahko počutili varne. Na varnostne razmere je sicer vplivala tudi epidemija, saj so policisti obravnavali več primerov kršenja javnega reda in miru, hkrati pa je bilo na cestah tudi manj nesreč.

Na Policijski upravi Maribor ugotavljajo, da so v letu 2020 mariborčanom zagotovili varno okolje za delo in bivanje. Varnostne razmere v Mestni občini Maribor naj bi bile tako ugodne in stabilne. Pri tem so prevladovala kazniva dejanja zoper premoženje, veliko je bilo tudi družinskega nasilja.

Zaradi epidemije so bili na Policijski upravi Maribor sicer prisljeni v reorganizacijo, hkrati pa so morali opravljati naloge, ki jih v času pred epidemijo niso opravljali. Epidemične razmere so sicer vplivale tudi na varnostne razmere, saj je bilo zaznati izrazito več kršitev javnega reda in miru.

Epidemija se je poznala tudi pri varnosti v cestnem prometu. Ker je bilo tega precej manj, je prišlo tudi do manj nesreč. V Mariboru in okolici še vedno ostaja problematičen alkohol. Tistih, ki v opitem stanju sedejo za volan in povzročijo prometno nesrečo, je še vedno visok, čeprav manjši kot leto prej.

Na Policijski upravi Maribor sicer poudarjajo, da lahko za varnost ob policistih veliko naredi tudi lokalna skupnost. Tudi zato se vključujejo v številne preventivne akcije. Policisti se ob tem zahvaljujejo vsem, ki sodelujejo pri skupnem poslanstvu zagotavljanja mirnega in varnega okolja.

DELITE