Podaljšan rok za izbor ptujskega direktorja

7. marca letos je bil objavljen razpis za delovno mesto direktorja Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož. Pravočasno je prispela ena sama vloga. Kljub precej dolgemu, kar 30-dnevnemu prijavnemu roku, pa se ta zaradi epidemije še podaljšuje; iztekel naj bi se šele osem dni po zaključku karantene.
Imenovanje direktorja je v domeni Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Mestne občine Ptuj in ne sveta zavoda kot v primeru večine drugih ustanov.
Medtem ko je bilo za delovno mesto direktorja omenjenega zavoda pred petimi leti očitno veliko interesa, je tokrat, vsaj v tej prvi fazi, bilo drugače. Januarja 2016 je vajeti Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož (PMPO) prevzel Aleksander Lorenčič. Do izbire Lorenčiča so razpis morali kar dvakrat ponoviti. Interes za to delovno mesto je bil precejšen, leta 2015 se je prijavilo kar šest kandidatov; zraven izbranega še dotedanji v. d. Andrej Brence, pa Andrej Magdič, Gabrijela Milošič, Radovan Pulko in Boštjan Šeruga.
Kot je potrdil predsednik KVIAZA Bojan Pahor, je pravočasno, v 30-dnevnem roku prispela le ena vloga. Edino prispelo vlogo so nameravali pregledati do 15. maja, ko naj bi bila izpeljana seja sveta MO Ptuj. Na njej bi se o primernosti kandidata izrekel še mestni svet. Direktor bi v tem primeru lahko bil potrjen in imenovan do junija.

DELITE