Obeta se nova telovadnica pri OŠ Franceta Prešerna

Mestna občina Maribor je pridobila 1,1 milijona državnih sredstev za gradnjo nove telovadnice pri Osnovni šoli Franceta Prešerna. Tamkajšnji ravnatelj Damjan Pihler zatrjuje, da gre za eno pomembnejših pridobitev v zadnjih letih, ki bo prinesla številne pozitivne učinke. Edino težavo predstavlja reorganizacija pouka športne vzgoje v času gradnje.

Na OŠ Franceta Prešerna so v pričakovanju gradnje nove telovadnice, za kar je MO Maribor pridobila tudi državna sredstva v višini 1,1 milijona evrov. Odločitev o izvajalcu del bi naj bila znana v kratkem, investicija pa obsega tudi ostale posege v okolico telovadnice.

Na šoli so že sprejeli odločitev o organizaciji pouka športne vzgoje v času gradnje, ki bo nekoliko lokacijsko prilagojena.

Investicija je za OŠ Franceta Prešerna izrednega pomena. Gre namreč za navečjo osnovno šolo v mestu s 715 učenci, ki bodo imeli po realizaciji projekta bistveno izboljšane pogoje za vadbo, tako v času pouka športne vzgoje, kot za ostale aktivnosti.

Dvorana je v projektni dokumentaciji umeščena pod drugačnim kotom, kot stoji trenutno. Po besedah ravnatelja Damjana Pihlerja bo poleg gradnje telovadnice urejeno tudi bližnje košarkarsko igrišle in igrala za najmlajše. Na šoli se sicer nadejajo čim prejšnje uvedbe v delo in tudi realizacije, a prenove zagotovo še ne bo naslednje šolsko leto.

Po izračunih projektantov bi naj bila investicija izvedena v slabih dveh letih oz. do avgusta leta 2023.

DELITE