Ljudje živali v zavetišče oddajajo tudi zaradi počitnic

V Zavetišču za živali Maribor je v teh dneh kar velika gneča, trenutno nudijo dom 56 mačkam, med njimi je največ mladičev in 25 kužkom.

V zavetišču vsakodnevno sprejemajo klice ljudi, ki se zanimajo za oddajo svojih psov ali psov, ki so jih imeli njihovi družinski člani. Poleti, ko pa se ljudje odpravljajo na počitnice, pa je ta težava še malo bolj izrazita. Marsikomu se celo zdi, da je prepustitev kužka zavetišču dobra ideja.

Zadnji  2 leti sta bili na vseh področjih precej drugačni od nekih normalnih časov. V času epidemije se je marsikdo počutil osamljenega in si takrat omislil kakšno domačo žival, ki mu je krajšala čas. Veliko zanimanja za posvojitve pa so zaznali tudi v zavetišču.

V zavetišču seveda opažajo, da ljudje najhitreje posvojijo mladiče, tako mačje kot pasje. Pri kužkih pa seveda izberejo prej manjše kot pa srednje ali večje. V vsakem primeru pa naj bo posvojitev ali nakup domačega ljubljenčka premišljena odločitev.

Pred posvojitvijo je žival potrebno dobro spoznati, in tudi to je eden izmed razlogov, da so v zavetišču postopek posvojitve prilagodili. Za ogled živali se je potrebno predhodno naročiti, ob dokončni odločitvi glede posvojitve je potrebno izpolniti vprašalnik, vodstvo zavetišča pa ob tem poda objektivno oceno ali je nekdo primeren posvojitelj ali ne. Če v zavetišču ocenijo, da je nekdo primeren posvojitelj, nato podpišejo pogodbo in posvojitelj plača majhen prispevek – posvojnino. Nato pa lahko posvojitelj svojega kosmatinca odpelje v svoj srčen, ljubeč dom za vedno.

DELITE