Ključni zdravstveni projekti v Mariboru

Danes je na Mestni občini Maribor potekal sestanek vodstev občine, Ministrstva za zdravje, Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in Univerze v Mariboru. Teme pogovorov so bile predvsem srednjeročni in dolgoročni načrti UKC Maribor in Medicinske fakultete. Ob tem pa je po mnenju ministra Poklukarja izrednega pomena vlagati v zdravstveni sistem, ki je v zadnjem letu igral ključno vlogo pri obvladovanju epidemije.

Na Mestni občini Maribor je danes potekal delovni sestanek med predstavniki občine, medicinske fakultete, Nacionalnega inštituta za zdravje, okolje in hrano ter odločevalci ministrstva za zdravje na čelu z ministrom Janezom Poklukarjem.

Župan Saša Arsenovič je poudaril, da bo ključnega pomena pri izhodni strategiji epidemije zagotoviti dodatne prostore NLZOH in NIJZ na Prvomajski ulici.

Zdravstvenemu sistemu v Mariboru država namenja še dodaten pomen, kar potrjuje dejstvo povečanja razpisnih mest na enovitem programu medicine, na medicinski fakulteti pa se uvaja nov študijski program dentalne medicine.

Gre za projekte, ki so načrtovani v bližnji prihodnosti in zato se v UKC Maribor veselijo, da bodo končno realizirani. Ob tem je strokovni direktor Matjaž Vogrin poudaril še na enakopravno razdeljevanje državnih sredstev med zahodno in vzhodno kohezijsko regijo.

DELITE