Kdo bo plačal sanacijo novogradnje?

Zaradi napak, ki so nastale pri gradnji Doma upokojencev Ptuj v enoti Juršinci, je vodstvo tega zavoda policiji že naznanilo sum storitve kaznivega dejanja. Angažirali so tudi odvetnike, ki so pred nekaj dnevi na izbrane izvajalce, podjetji Pomgrad in IVC, naslovili zahtevo za odpravo nepravilnosti, in sicer do konca lanskega leta, a zgodilo se še ni nič.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je vodstvo doma, takrat pod taktirko direktorice Jožice Šemnički, že med gradnjo juršinske enote opozorilo, da ta ni skladna s pravilnikom, po katerem v posameznem nadstropju ne sme stanovati več kot 20 stanovalcev. A pripombe niso upoštevali. Še zdaj pa ostaja neznanka, kdo bo kril stroške.

V podjetju Pomgrad, ki je bil skupaj z družbo IVC izbrani izvajalec gradbenih del, pojasnjujejo, da je prevzem objekta potekal po ustaljenem postopku in je naročnik po uspešno opravljenem tehničnem pregledu za objekt pridobil uporabno dovoljenje. Projekt so izvedli v skladu z zahtevami javnega naročila in potrjene projektne dokumentacije. Zato stroškov ne bodo prevzeli. Problematična je tudi klančina, ki je v praksi neuporabna.

DELITE