Kdaj bo zaživel športno – rekreacijski center?

V občini Dornava, zaradi zapleta na zadnji občinski seji, še vedno niso sprejeli proračuna za tekoče leto. V sklopu slednjega sicer želijo aktivno nadaljevati s sanacijo območja ob nekdanjem ribiškem domu. Na tej lokaciji se namreč predvideva vzpostavitev športno- rekreacijskega centra za vse generacije. Projekt je sicer po grobih ocenah vreden nekaj več kot 3 milijone evrov, zato se vodstvo občine nadeja državnih ali evropskih sofinancerskih sredstev

Občina Dornava je ena izmed redkih podravskih občin, ki še ni uradno sprejela proračuna za leto 2022. Vodstvo občine na čelu z županom Jankom Mercem se je sprejema najpomembnejšega dokumenta leta, na katerem temelji celotno delovanje lokalne skupnosti, nadejalo brez večjih težav. A se vseeno pojavile, tako so trenutno na t.i. začasnem financiranju.

Višina proračuna je sicer primerljiva z tistimi iz prejšnjih let. Bodo pa nekaj sredstev prenesli, zaradi manjšega finančnega presežka v lanskem letu.
Občina Dornava je sicer že pristopila k vzpostavitvi športno rekreacijskega-turističnega centra na območju, znanim pod imenom Ribiška jama. Območje zajema prostor nekdanje gramoznice na jugu naselja Dornava in južno od železniške proge, ki obsega okoli 5,5 hektarja površine.

Na tej lokaciji se predvideva ureditev rekreativnih in športnih vsebin, kjer bi umestili tudi prostor za kampiranje in vse spremljajoče se dejavnosti. V občinskem podrobnem prostorskem načrtu je še navedeno, da bi se tukaj vzpostavilo več športnih površin, med drugim nogometno igrišče s tribunami balinišče, športno strelišče in ostale športne aktivnosti, kot je odbojka na mivki in mali nogomet.

Športno rekreacijski center bi ob sanaciji vseboval tudi naravno kopališče in parkirišče za avtodome. Želijo pa si tudi vsaj en gostinski obrat, ki bi služil kot prostor za oddih obiskovalcev.

DELITE