Kako do uspešne kariere? Odgovore bodo mladi lahko našli na virtualnem kariernem sejmu

Odločitev o karieri spada med najpomembnejše v življenju. Ker mladi ob prehodu iz osnovne v srednjo, mnogi pa tudi ob koncu srednje šole še ne vedo, kaj bi v življenju zares radi počeli, so karierni sejmi platforma, ki lahko ponudi odgovore na premnoga vprašanja. Prava karierna usmeritev je namreč lahko ključnega pomena pri zadovoljstvu in blaginji posameznika, v kopici vseh mogočih poti pa je včasih dobro prisluhniti tudi dobrim nasvetom.

In dobrih nasvetov tudi letos ne bo manjkalo na drugem virtualnem kariernem sejmu. Prvi se je odvil lani, ko je bilo zaradi epidemije potrebno prilagoditi sicer tradicionalni jesenski karierni sejem v Mariboru.

Nosilec projekta je Fundacija Prizma, sodelujejo pa še Mestna občina Maribor, Štajerska gospodarska zbornica, Univerza v Mariboru, Območna obrtno podjetniška zbornica Maribor in mariborska enota Zavoda za zaposlovanje Maribor.

V okviru kariernega sejma bodo mladi seznanjeni tudi s prostočasnimi aktivnostmi, ki lahko pomagajo pri razvoju njihovi kompetenc, ponovno se vrača tudi priljubljeni projekt žive knjige, Zavod za zaposlovanje pa bo predstavil novost in sicer karierno svetovalnico.
Vse vsebine, ki bodo predstavljene v času kariernega sejma, bodo sicer na voljo tudi po končanem dogodku. In čeprav se je virtualni karierni sejem pokazal kot dobra alternativa, o čemer pričajo tudi lanskoletni rezultati o spletnem obisku, si organizatorji v prihodnje vseeno želijo zagotoviti več osebnega stika med udeleženci.

In čeprav živimo v času, ko so praktično vse informacije oddaljene le nekaj klikov, so karierni sejmi še vedno način, kako na najbolj neposreden način nagovoriti mlade in jim pomagati na karierni poti. Tovrstni sejmi tako koristijo vsem, tako mladim, ki na trg dela šele stopajo, kot tudi delodajalcem, ki iščejo svoje kadre.

Virtualni karierni sejem za osnovnošolce bo sicer potekal od 15. do 21. novembra, srednješolci pa bodo lahko informacije zbirali med 22. in 28. novembrom.

DELITE