Javni razpis za grafitarske table

Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor vabi k sodelovanju na natečaju za oblikovanje tablic za označbo sten namenjenih grafitiranju. Slednje bodo označevale stenske površine, ki jih bo mariborska občina namenila za stenske poslikave – murale in grafite. Na natečaj pa se lahko prijavi vsak s stalnim ali začasnim bivališčem v Mestni občini Maribor.

V Mladinskem kulturnem centru Maribor si že dolga leta prizadevajo področje grafitarstva dvigniti na viđšjo raven. V zadnjem letu jim je tako dejansko uspel preboj, saj je MOM Imenovala delovno skupino za grafitarstvo, ki v letu 2021 nadaljuje z aktivnostmi za razvoj kulture grafitiranja v mestu

Lani so začeli v okviru delovne skupine za grafitiranje razmišljati kako razvijati kulturo grafitiranja, sedaj pa so samo korak stran od prve legalne stene za grafitiranje.

Do sedaj odziv še ni bil številen, bo pa se tako kot po navadi veliko več idej pojavilo proti koncu oddaje prijav 13. maja letos.

Na natečaj se lahko prijavijo vsak s stalnim ali začasnim bivališčem v Mestni občini Maribor, ki ima ustvarjalno idejo ali koncept za izdelavo tablic, s katerimi bodo označene stene, na katerih bo grafitiranje dovoljeno in legalno.

Ob omembi grafitov se vedno pojavlja vprašanje ali gre za vandalizem ali umetnost, MKC Maribor in mariborska občina pa želita s tovrstnimi akcijami spodbuditi občane k boljšem poznavanju grafitov v tisti pozitivni umetniški smeri.

DELITE