Intervju z Urško Klede Trampuš

Urška je pred kratkim na trg poslala svojo blagovno znamko ročno izdelanih modnih dodatkov pod imenom URSHY. S svojimi izdelki si želi deliti svojo ljubezen do mode in umetnosti, s svojim delom pa sporoča, da je bistveno imeti sanje, verjeti vanje ter jih tudi uresničiti. V pogovoru z njo se čuti njena prijetna energija in med intervjujem smo se tako odločili kar za tikanje.

Nam na kratko predstaviš svojo blagovno znamko. Kdo je URSHY?

Moja blagovna znamka je plod dolgoletnega dela na sebi in v zadnjih letih tudi terapevtskega dela z ljudmi, predvsem z Ženskami. Sama sem bila kot ženska zelo zatrta. Še 15 let nazaj sem živela v prepričanjih, ki sem jih pobrala od doma, družbe, šolskega sistema. To so bila prepričanja, ki so me omejevala na vsakem koraku. Kot žensko in kot človeka. V nekem trenutku sem padla tako nizko, da je bila edina rešitev pot navzgor. Ali se pobereš ali pa zboliš in umreš. In takrat se je začelo. Korak za korakom do prave sebe. Od vedno sem čutila, da me čaka nekaj velikega, od nekdaj vedela, da imam veliko za dati drugim. Leta sem živela z vprašanjem kdo sem in kaj lahko dam in rodila se je URSHY. Po letih dela kot vaditelj aerobike in pilatesa in kot energijski ter karmični terapevt sem dojela kako bom svojo ljubezen delila naprej. Prišli so simboli, ki delujejo kot portal za energijo ljubezni. Iz njih so nastali barviti vzorci, ki se danes tiskajo na različno blago in marsikaj še prihaja. Danes dobro vem kdo je URSHY in kaj vse bo dosegla v svetu.

URSHY je ženska, ki si preko ljubezni do sebe želi tudi lepši svet. URSHY je ženska, ki s svojo srčno energijo trosi ljubezen, milino in toplino. URSHY je vsaka ženska, ki je dojela, da vse izhaja iz nje. Ona je energijski steber vsake celice, vsake enote, kot je recimo družina. URSHY je v prvi vrsti mama, dobra prijateljica in ženska, ki nobeno znanje ne zadrži zase. Vse, kar je pomagalo njej predaja naprej kot dobra stara učiteljica življenja, ki ljubi sebe in druge ter vse kar jo obdaja.

Kako si pristala v svetu mode? Te je od nekdaj zanimala?

Svet mode mi je bil vedno blizu predvsem zaradi moje mami. Njen slog in občutek za kombinacije je neverjeten. Če bi moja mama imela svojo trgovino z oblačili bi to postala največja trgovina v Sloveniji. Poslovno je vedno podpirala in pomagala mojemu očetu, zato tega dela sebe ni zaživela. Ga bom pa jaz, čutim da moram. V imenu vseh žensk, ki premalo verjamejo vase in v svoje sanje.

Kakšna pa je tvoja izobrazba in poklicna pot?

Pri izbiri poklicne poti nisem imela prostih rok. Moj oče je bil zelo odločen mož, ki ni dopuščal svobodo izbire, še posebej ne pri izobrazbi. Pri 15 letih me je vleklo v umetnost – risanje, oblikovanje, a je oče izbral srednjo ekonomsko šolo v Kranju, kljub moji veliki želji po drugačni poti. Po srednji šoli pa mi je izbral Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, zaradi narave poklica – češ, na koncu boš lahko počela kar boš lahko. Sicer sem ga potihem naprošala za študij jezikov, a nisem bila dovolj prepričljiva, zato sem poleg študija na EF v Ljubljani opravila kup tečajev tujih jezikov. Ja, tam sem uživala kot nora. Naučila sem se italijansko, nemško in tudi pasivno rusko. Angleščino sem se začela učiti pri šestih letih pri nunah v Škofji Loki, nemščino izboljšala med študijem v Leipzigu, italijanščino pa izpilila, ko sem živela več kot 10 let v stari Gorici, takoj za mejo, saj je moj mož Slovenec rojen v Italiji. Po študiju sem delo dobila v Novi Gorici, nato pa v Trevisu v Italiji. Tam sem delala za izredne bogate obrtnike, fine in srčne ljudi, ki so mi pokazali kako lepo je delati z rokami in prodajati tisto, kar si ustvaril sam. Za samostojno pot sem se hitro odločila, podjetništvo imam v krvi, služba me ni nikoli dosti zanimala, saj sem vedno verjela, da imam dovolj talentov za uspeh.

Od kje ideja za ročno izdelane modne dodatke? Iz katerega materiala so?

Enkrat ko sem imela narisane vzorce sem se morala odločiti kaj bom z njimi. Padlo je na stotine idej. Vedela sem samo to, da morajo ti vzorci priti med ljudi, da jim prinesejo ljubezen in radost. Obožujem torbice, čevlje, pasove,… Kot šivilja nisem najbolj potrpežljiva, znanja pa sem imela ravno prav, da sem začela s pasovi. Ne s hlačnimi pasovi, ampak s korzet pasovi. Sama imam še vedno kompleks ozkega pasu in širokih bokov ter željo po tem. Tukaj ti korzet pas, ki je po vrhu še elastičen in v kombinaciji s torbico naredi veliko uslugo. Ker imam ozke boke, korzet pas poudari moj pas, me tam stisne in zoži, izboljša mojo držo in vame prinaša energijo odločnosti, moči in samozavesti. Vsaka, ki da nase URSHY korzet pas mi pove isto zgodbo. In tako se je začelo. Doma ima na stotine korzet pasov, ki ji redno nosim. Nato so sledile torbice in danes lahko z mojimi posebnimi vzorci dobite že obleke, krila ali tope. Vse to sem dosegla v enem letu in pol. Imela sem veliko željo in neverjeten fokus in ostalo je steklo samo.

Začela sem z umetnim usnjem, izbrala kakovostnega, vendar sem tukaj odprta za nove materiale. Trenutno se ukvarjam z vsemi variantami bombaža in poliestra.

Bi lahko rekla, da je to tvoje poslanstvo?

Super vprašanje! Če bi nadaljevala s prejšnjim vprašanjem, bi sledil odgovor. To je moje poslanstvo (smeh). Ja, URSHY je moje poslanstvo. Namen moje modne zgodbe je človeka povezati z njegovim Božanskim izvorom Boga/Boginje. Začela sem z ženskami iz zelo preprostega razloga. Od leta 2012 na Zemljo prihajajo izredne energije ženskega Božanskega principa. Izredna priložnost za vse Ženske, da končno najdejo svoje pravo mesto. Ženska je steber družbe. V kolikor je ona izpolnjena, srečna in v energiji ljubezni, je cela družba taka. Ko sem bo »zbudila« še zadnja Boginja na Zemlji, bo svet postal raj. Ženska pozdravi sebe, svojega Moškega in celo svojo družino. Prihodnost tega sveta je v rokah Žensk, zato je moja prva naloga ta, da do notranjih Boginj s svojimi izdelki pripeljem čim več Boginj. Nato pa bodo sledile kolekcije za moške in otroke, za dom, itd.

Imaš svojo ekipo s katero sodelujete? Kako ste se našli?

Imam svojo ekipo, odlično sodelujemo. Skozi zadnje leto se je postavljalo vprašanje – kako naprej? Skozi odgovore, ki sem jih dobila so prišli v moje življenje tudi novi obrazi. Izredne osebe! V tem zadnjem letu in pol sem dobila vse – srčne prijateljice in srčne pomočnice. Prepustila sem se. Iz srca so izhajale moje potrebe in moja vprašanja. Ko si v srcu se ti vse sestavi. Nobenega stresa ni bilo. Bo ali ne bo oziroma bo kar bo. Vse sem tako močno čutila, da nisem dvomila v naslednji korak. Dobro poznam tudi korake naprej. Čaka me veliko dela, ampak tega me ni strah. Vse jemljem kot izziv, kot pot do boljše sebe. In vedno dam največ kar lahko. Tako tudi vem, da bodo v zgodbo stopili novi obrazi. Grafični oblikovalec, šivilje… kajti, ko srce pokliče, vse pride ob pravem času.

Kaj predstavlja logo tvojega podjetja?

Ko sem en dan risala v Adobe ilustratorju simbol za stranko, je prišel simbol zelo podoben mojemu logu. Zadelo me je. To je to. Malo sem ga oblikovala in bil je pripravljen. Ime URSHY je prišel kasneje. Moj logo predstavlja Boginjo, zdravilko, svečenico in njen pretok ženske energije. Preko Zemlje do maternice (ki je izredno orodje ustvarjanja in manifestiranja) do njenega srca in naprej navzgor do povezave z Božanskim – s svojo višjo inteligenco. Veste, danes se svet spreminja hitro. Kakor je bilo včasih pomembno imeti visok IQ ali izobrazbo (sicer neutemeljeno iz mojega zornega kota) je danes pomembna duhovna in čustvena inteligenca. Kvantna fizika piše veliko o tem.

In Ona, Ona to ima. Vedno deluje v dobro sebe in drugih in njena zdravilna energija lahko pozdravi na stotine Žensk. Te druge potem zavrtijo nove kroge itd. In moj namen je dosežen.

Kakšni pa so načrti za naprej? Ciljaš tudi na tujino?

Pravijo, da o nekaterih stvareh ne smeš govoriti. O načrtih za naprej in o stanju v domači hiši (smeh). Sama sem bila in še vedno sem še preveč transparenta in iskrena. Če smo se doma kregali so to vedeli vsi, haha. Recimo takole. Cilji so, da moji vzorci pridejo do vsake osebe na tem planetu. Bolj jasno kot tako…

Kje lahko najdemo tvojo kolekcijo in izvemo več o tebi?

Imam svojo spletno prodajalno www.urshy.com,  aktivno pa iščem fizične trgovine za prodajo vseh mojih izdelkov. Dojela sem, da morajo Ženske moje izdelke prijeti v roke in jih začutiti. Preko slike le redka začuti tisto pravo – vse tisto, kar ji dejansko prinese. Sem pa seveda aktivna na vseh možnih socialnih omrežjih. Lahko me dobite na Facebooku (USRHY style) ali Instagramu (urshy fashion), na Tiktoku (urshy style) delim nasvete in ustvarjam videe mojih izdelkov. Tam zares uživam. Naučila sem se, da brez zadržkov povem in delim tisto, kar čutim, da moram. Ja, nekateri še vedno obsojajo, drugi pa me sprejemajo z odprtimi rokami. Vesela sem, da si me ljudje želijo spoznati, saj bodo le tako zares začutili mojo blagovno znamko.

Kakšne je tvoj življenjski moto in kaj bi za zaključek sporočila vsem Ženskam?

Moj moto je zelo preprost. Realiziraj sebe, živi sebe in svoje talente in bodi srečen. In predvsem, dovoli si!

Drage moje Ženske, še vedno si ne dovolite živeti sebe in svojo ženskost, svojo senzualnost in svojo moč preko spolne energije. Ne bomo več podrejene zaradi tega. Prihajajo časi oziroma vračajo se časi, ko bomo v družbi spet cenjene, potrebne in priznane za svoje talente in za to kar smo. Današnji svet te potrebuje! Potrebuje tvoje odprto srce, tvojo milino, nežnost in pravo žensko intuicijo. To so vse lastnosti ženskega Božanskega principa. To vse si ti. Odloči se zase in živi se! Osreči sebe in druge!

Hvala!

Urška, najlepša hvala za prijeten pogovor. Želimo ti še ogromno idej za uresničevanje svojega poslanstva.

Foto: osebni arhiv

DELITE