Intervju: Same hude rože

Vanja in Grega sta bila do nedavnega zaposlena v večjem podjetju, letos pa sta se odločila za samostojno pot. Njuna spletna stran ponuja zelene in cvetoče rastline, kaktuse, sukulente… Poklepetali smo z Vanjo, ki nam je povedala več o rastlinah in rožah, ki jih lahko najdete v njuni spletni trgovini samehuderoze.si.

Predstavite se v nekaj stavkih in zaupajte nam kdaj ste vzljubili delo z rožami.

Ekipa Same hude rože sva dve osebi, partnerja poslovno in tudi zasebno. Z rožicami sva obkrožena že pravzaprav celotno svojo poslovno pot. Potem pa ne gre drugače, da se človek v rastline kar zaljubi. 

Od kod ste dobili idejo za https://samehuderoze.si/

Ideja za spletno prodajo rož je prišla iz želje, da bi svoje bogate izkušnje iz iskanja redkih, zanimivih in malo drugačnih rastlin ponudila na naš trg. Namreč kot nabavnica sem v preteklosti prepotovala že velik del sveta in spoznala veliko proizvajalcev takšnih in drugačnih rastlin.

Rastline niso slovenskega izvora. Iz katere države jih uvažate

V Sloveniji je proizvodnja sobnih rastlin zelo mala, praktično je ni. Zato sobne rastline nabavljava iz celega sveta. Večina rastlin pa prihaja iz Nizozemske, ki je ogromna, če ne največja proizvajalka rastlin in rezanega cvetja na svetu.

Katere rastline se najbolj prodajajo in po čem imate največ povpraševanja? 

Najbolj prodajane so zelene rastline in rastline, ki so dvobarvne; se pravi, da so zeleno-bele ali zeleno-roza. Veliko je tudi zasaditev, tako poslovnih kot zasebnih prostorov. 

Lahko poleg rastlin pri vas dobimo še kaj drugega?

Pri naju v ponudbi dobite tudi makrameje (ročno izdelane obešanke za rastline), akvarele z rastlinskimi motivi in tudi suho cvetje. To zadnje služi kot odlična dekoracija vsakega prostora.

Kako je z dostavo po Sloveniji? 

Dostava je možna po celi Sloveniji. Večino rastlin poskušava dostaviti z lastnim dostavnim vozilom, kjer pa to ni mogoče, pa se poslužujeva kurirskih služb. Pri pakiranju rastlin sva se naučila kako je potrebno rastline pripraviti za pošiljanje in zadeve potekajo tekoče.

Je dostava mogoča tudi v Anglijo? V katere države vse dostavljate?

Prodajava predvsem po Sloveniji. Imela pa sva že naročila iz Španije, Kanade, Italije in kar precej naročil iz ZDA.

Kje vas naši bralci lahko najdejo in izvedo več o vas? 

Prisotna sva tako v svoji spletni trgovini www.samehuderoze.si, kot na družabnih omrežjih Instagram in Facebook.

Foto: osebni arhiv
DELITE