Hipodrom Kamnica še brez rešitve

Hipodrom Kamnica, ki ima 140-letno konjeniško tradicijo je potreben korenite obnove, ki pa je oteženo zaradi lokacije na vodovarstvenem območju. Tako še po dveh letih vedno ostaja brez najemnika in perspektive. Na občini pojasnjujejo, da se iskanje resnega vlagatelja ali upravitelja nadaljuje, mnogi pa opozarjajo, da gre za poizkuse iz obupa.
Težave na Hipodromu Kamnica, kjer se zadnje leto ne dogaja skorajda nič več, zaprt je tudi tamkajšnji Poni bar, se vlečejo že nekaj let. V Kasaškem društvu, ki upravlja hipodrom,trdijo, da so s soglasjem javnega zavoda Športni objekti Maribor več kot sto tisočakov vložili v veliko jahališče in obnovo bifeja ter nakup sprehajalne naprave, a niso dočakali kompenzacije v najemninah za konjske bokse.
MO Maribor že od septembra lani išče zasebnega partnerja za revitalizacijo hipodroma, a do sedaj ni bilo nobenega interesenta. Kasaško društvo Piramida, ki je najemalo Hipodrom, je zato zoper občino zaradi svojih vlaganj v hipodrom vložilo izvršbo v višini 110 tisoč evrov.
Zaradi varovanja podtalnice je po uredbi o vodovarstvenem območju na območju hipodroma dovoljeno postaviti le južno tribuno za gledalce, dopustni sta tudi rekonstrukcija ali nadomestna gradnja hlevov. Poleg tega so se Športni objetki kadrovsko prestrukturirali, kar še otežuje nastalo situacijo.
Hipodrom Kamnica je potreben korenite obnove, a kljub temu Kasaško društvo Piramida nikakor ne bo pristajalo na ‘ad hoc’ ukinitev konjeništva v Mariboru, ki ima na tej lokaciji več kot 140 let tradicije.

DELITE