Ekografit o odgovornosti do narave

AquaSystems predstavlja prvi natečaj za izdelavo grafita iz ekoloških materialov, ki predstavlja simbol ekološke naravnanosti in poslanstva družbe AquaSystems – ohraniti Dravo in življenje ob njej tudi za prihodnje generacije. 
V družbi AquaSystems so ekološko naravnanost opredelili kot pomemben del svojega poslovanja. Pri delu pa jih vodi predvsem odgovornost do Drave in Mariborčanov. 
S projektom EKO-GRAFIT spodbujajo družbeno in kulturno življenje v Mariboru. Dajejo prostor mladim, lokalnim umetnikom, da izrazijo svojo kreativnost in jo uresničijo v obliki grafita oziroma stenske poslikave, ki bo krasila zunanjost upravne
Čase, ko smo grafite enačili z najstniškim vandalizmom, ob vsaki ulični podobi pa glasno vzdihovali, je naša družba že zdavnaj prerasla. Danes so tako ena izmed znamenitosti vsakega večjega sodobnega mesta, po svetu, Evropi in tudi v Sloveniji.
Ustvarjalni natečaj EKO-GRAFIT je namenjen vsem posameznikom, starim med 16 in 35 let, s prebivališčem v krajih Maribor, Duplek, Hoče – Slivnica, Miklavž na Dravskem polju, ki želijo biti del projekta za ohranjanje in spodbujanje življenja v in ob reki Dravi.
Z 286 glasovi je zmagal predlog Lee Pernek z naslovom »Cikel življenja«, v katerem prepoznamo več prepletajočih se motivov. 
Razpis EKO GRAFIT je eden izmed družbeno odgovornih projektov, s katerimi AquaSystems uresničuje svojo poslanstvo in s premišljenimi ukrepi varuje enega največjih evropskih vodotokov – Dravo in podtalne vodne rezerve, ki so vir pitne vode tako za Maribor kot za celotno Podravje.

DELITE