Dobrodelni pohod za prizadeto družino Hlebič

V občini Šentilj, natančneje v naselju Spodnja Velka je potekal humanitarni pohod, katerega primarni cilj je bil zbiranje prostovoljnih prispevkov za družino Hlebič. Družina je namreč v požaru izgubila dedka, mama pa je izgubila tudi streho nad glavo, dom njenega otroštva. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena prizadeti družini. Kljub tragičnemu dogodku pa je potekala tudi obeležitev obstoja Šentiljske planinske poti in Planinskega društva Paloma.

V naselju Spodnja Velka v občini Šentilj je potekal dobrodelni pohod, na katerem so zbirali sredstva za družino, ki jim je pred časom požar uničil praktično celotno bivališče. Organizator dogodka je bilo Planinsko društvo Paloma, srečanje pa je podprla tudi občina Šentilj.

Denarna sredstva zbirajo na računu, ki ga je odprl Rdeči križ Maribor, in sicer na spodaj navedenem transakcijskem računu (SI56 0451 5000 0397 432), s sklicem 50793 in namenom »Pomoč družini Hlebič za obnovo hiše«.

Ob tej priložnosti so obeležili tudi 20 obletnico Šentiljske poti in 45 obletnico delovanja Planinskega društva Paloma.

Občini Šentilj sicer na področju športno rekreacijskih kazalnikov nikakor ne kaže najbolje, zato so po mnenju župana takšna društva in dogodki izjemnega pomena za dvig športne kulture v občini.

DELITE