Čas za piknik v naravi

Poletje je tu in z njim se pričenja obdobje piknikov, ki se jih veselimo  vsi, ki se radi podružimo ob dobri hrani in pijači. Da si olajšate pripravo piknika si preberite nekaj trikov in idej, ki vam bodo zagotovo v pomoč, še posebej če bo druženje potekalo izven dosega doma.

Primerna lokacija: izbira primerne lokacije je zelo pomembna. Piknik lahko pripravite ob potoku, reki, v gozdu ali na piknik prostoru.

Napišite si seznam vseh stvari, tudi malenkosti (npr. nož, začimbe, vžigalnik, prtički itd.), ki jih potrebujete.

Družabne in športne igre so zabavne tako za otroke, kot tudi za odrasle. Že vnaprej si pripravite ideje in rekvizite, ki jih boste potrebovali za zabavo.

– S sabo na piknik vzemite toplo in nepremočljivo oblačilo, saj se lahko vreme na hitro spremeni. Če je le možnost organizirajte piknik nekje v bližini kakšne strehe, kamor se lahko umaknete v primeru dežja.

– Zelo pomembno je, da poskrbite za pester jedilnik. Poleg mesa, zelenjave na žaru ter sveže zelenjave lahko pripravite tudi kaj drugega. Verjemite, da bo v tako sproščenem vzdušju teknilo tudi kaj kar je za marsikoga novo in nepoznano. Vsekakor ne smete pozabiti na morebitne goste, ki ne jedo mesa.

– Lahko pa se dogovorite, da vsak izmed udeležencev prinese jed po svoji želji. Tako bo na voljo večji izbor jedi in vsa odgovornost glede organizacije ne bo le na eni ali dveh osebah.

– Prav tako kot hrano morate tudi pijačo prilagoditi svojim gostom, zato se le pozanimajte kakšne želje imajo.

Hrane in pijače morate vedno priskrbeti v zadostnih količinah, da vam proti koncu česa ne zmanjka. Veliko stvari se lahko v naslednjih dneh še uporabi, prav tako pa jih lahko ponudite gostom za domov, tako da je strah za zavrženo hrano in pijačo odveč. S količino pa kljub temu ne pretiravajte.

Hrane ne puščajte na soncu. S seboj lahko vzamete hladilno torbo, nato pa naj bo hrana v senci, da bo ostala sveža dlje časa.

Upam, da vam bodo nasveti v pomoč, v enem izmer naslednjih člankov pa si bomo pogledali nekaj zdravih idej jedi in prigrizkov, ki jih lahko vzamete s sabo na piknik in bodo popestrili vaš jedilnik.

DELITE