Aleksander Kamenik je rešil že na stotine psov

Aleksandra Kamenika ni potrebno posebej predstavljati. Poznajo ga predvsem ljubitelji živali in vsi tisti, ki so se kadarkoli znašli v stiki in jim je Aleksander rad priskočil na pomoč. Glasen, neposreden in neusmiljen, ko gre za dobrobit živali, je vedno zanimiv sogovornik. Obiskali smo ga na njegovem ranču v Melju, kjer je z nami delil nekaj podrobnosti iz njegovega zelo zanimivega življenja. Izdal nam je tudi, kdo je po njegovem mnenju kriv zato, da mnoge živali v Sloveniji še vedno trpijo.

Aleksander se je rodil v družini, kjer mu iz materialnega vidika ni veliko manjkalo, škripali pa so odnosi. Oče in mati, oba uspešna v svojih poklicih, sta si bila preveč različna, da bi lahko skupaj ustvarjala harmonično življenje. Komaj je dobro zakorakal v najstniška leta, je Aleksander odšel v svet.

Še preden je dopolnil osemnajst let je v Melju postavil športna igrišča in skrbel, da so se mladi lahko ukvarjali s športom in ostali na pravi poti. Tudi danes ostaja zvest svojemu poslanstvu in pomaga tistim, ki potrebujejo pomoč.

Toda Aleksandra mnogi najbolj poznamo po njegovem prizadevanju za živali. Ko beseda nanese na krivice, ki se dogajajo živalim, postane njegova pripoved še bolj strastna. Pove, da bi bilo njegovo delo lažje, če bi lahko deloval v okviru uradne živalske policije, ki pa je Slovenija nima. Kot društvo lahko upa le, da bo zanemarjeno žival lahko rešil s pomočjo pogajanj. Takšne zgodbe se pišejo vsak dan, dodaja Kamenik.

Čeprav je zakonodaja, ki ureja kako ravnati z živalmi spisana, pa je to le mrtva črka na papirju, če ni nikogar, ki bi izvajal nadzor. Imamo inšpekcijo, ki pa svojega dela po mnenju Kamenika, ne opravlja. A dokler bo stanje takšno kot je, bo vztrajal pri svojem delu, nam pove. Ob tem pa upa, da mu bodo pomagali tudi ostali. Pred mučenjem živali si namreč ne smemo zatiskati oči.

V želji, da bi lahko še bolj pomagal ljudem in živalim, sicer Aleksander Kamenik napoveduje, da bo tudi letos kandidiral na lokalnih volitvah in postal glas zatiranih in zlorabljenih v lokalni politiki.

DELITE