116000 šolarjev pričelo zimske počitnice

Z današnjim dnem so šolarji z vzhoda Slovenije pričeli z zimskimi počitnicami. Na počitnicah uživa okoli 82.400 osnovnošolcev in 33.430 dijakov, medtem ko so njihovi vrstniki z zahoda države že sedli v šolske klopi. Organizatorji aktivnosti za mlade so pripravili pester nabor aktivnosti, med njimi tudi brezplačne.
Številni šolarji pa počitnice preživljajo tudi na smučišču. Prejšnji teden so za vse smučarske navdušence ponovno odprli Čopovo progo na Mariborskem Pohorju, tako da se bodo lahko šolarji na smučeh med zimskimi počitnicami do doline vozili po dveh progah, saj odprt ostaja tudi Snežni stadion. Prav tako pa je v tem času na Mariborskem Pohorju poskrbljeno tudi za smučarske tečaje. Tako za smučarske tečaje osnovnošolskih otrok in mladine, kot tudi za individualne tečaje smučanja in deskanja.
Za tiste, ki počitnice radi preživljajo ustvarjalno pa bodo v Domu ustvarjalnosti Mladih pripravili različne delavnice. Nekaj delavnic bo posvečenih izdelavi pustnih kostumov in mask. Prav tako pa bodo izvajali tudi lesarske delavnice, delavnice stare obrti, jezikovne delavnice, likovno – lutkovne delavnice. Na voljo bodo tudi športne aktivnosti in potepanja.
Šolarji vzhodnega dela Slovenije se bodo v šolske klopi vrnili že v mesecu marcu. Naslednje počitnice, ki jih čakajo pa bodo prvomajske, čez pribl. dva meseca.

DELITE